Drie aanhoudingen na diefstal bestelauto

vrijdag 16 juni 2017

Zaandam - Op vrijdagmorgen omstreeks 11.10 uur kreeg de politie melding van een beroving op de Penningweg in Zaandam. In totaal werden drie personen aangehouden.

Op de Penningweg werd de bestuurder van een bestelauto door twee mannen bedreigd. Hij moest zijn voertuig afstaan. Na de beroving gingen de twee overvallers er vandoor. De ene verdween in een personenauto en de andere reed in de bestelbus.

De gewaarschuwde politie zag een paar minuten later de bestelauto rijden op de Kanaalkade in Zaandam in de richting Westzaan. Aangezien de verdachte achter het stuur mogelijk vuurwapengevaarlijk was werd hij middels een zogenoemde ‘autoprocedure’ uit de auto gehaald en aangehouden. Hierbij wordt de verdachte onder schot gehouden terwijl hij instructies van de politie krijgt. De verdachte die weggereden was in de personenauto kon op dezelfde wijze in Amsterdam in de omgeving van de Jan Evertsenstraat worden aangehouden.

In de bus bleken vaten met chemicaliën te zitten. Het gaat mogelijk om stoffen die gebruikt worden bij de productie van drugs. Het slachtoffer, de oorspronkelijke bestuurder van het voertuig, werd daarom ook aangehouden.

De verdachten zijn voor vervoer overgebracht naar het politiebureau. Een nader onderzoek volgt.

2017123698

bron: politie.nl | Categorie: verkeersdelict


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Jisp | 112 alarmeringen Jisp | Goedkoop Tanken in Jisp | Supermarkten in Jisp | Weerbericht Jisp